Ayurvedisch consult

Na een ayurvedische massage voel je je energieker en meer ontspannen. Het is gewoon heerlijk om te ontvangen. En ook om te geven, natuurlijk .....

 

Hoofdpijn, migraine, buikkramp, menstruatieklachten, overgewicht, eczeem, acne, pijn, astma, vermoeidheid, om zo een aantal veel voorkomende klachten te noemen..... Ook als jouw klacht er niet bij staat kun je ons benaderen om te kijken wat we samen kunnen doen om ervoor te zorgen dat jij je weer beter gaat voelen ....

 

Bij een consult wordt bekeken wat we gaan doen op basis van je vraag of klacht.

Wil je een ayurvedische wellness massage? Vooral ontspanning specifiek voor jouw basisconstitutie. Natuurlijk kan dat. Als je opbelt voor een afspraak stellen we ook vragen over je gezondheid. Bij een ayurvedische wellness-massage wordt voorafgaand aan de massage pols en tong bekeken om te bepalen wat de juiste olie is en hoe jij het beste gemasseerd kunt worden.

Voor een gerichte behandeling van klachten is meer informatie nodig, over jouzelf en over je klachten. De mesoloog/ayurvedisch therapeut vraagt je van tevoren om een anamneseformulier in te vullen. Hierin staan algemene vragen en vragen die specifiek gericht zijn op je gezondheid en ziektehistorie. Daarnaast wordt je gevraagd om een aantal dagen bij te houden wat je eet en drinkt.

Tijdens het consult gaan we hier dieper op in, zodat ik me een beeld kan vormen over je leef- en eetgewoonten en je mogelijke basisconstitutie of verstoring hiervan. Na het gesprek doe ik pols- en tongdiagnose. Vervolgens doe ik een meting met behulp van electrofysiologische diagnostiek. Meer informatie hierover staat op deze website.

Op basis van constitutie en verstoring geef ik voedings- en/of leefstijlgerichte adviezen.

Hiermee kun je zelf een heleboel kleine dingen doen die de balans in je systeem terugbrengen. Ayurveda gaat uit van het principe dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gezondheid; een ander kan je daar hooguit in begeleiden.

Share This